Egzotični napitak sa zmijom ponovo zaplenjen na aerodromu

Carinici su na Aerodromu "Nikola Tesla" onemogućili da u zemlju još jednom bude unesena flaša egzotičnog azijskog napitka, u koji su uronjene zmija i škorpija, a koji turisti neretko donose kao suvenir.

Ovoga puta flašu napitka sa sobom je doneo 31-godišnji Kruševljanin koji je u Beograd doputovao iz Kambodže.

U njegovom koferu juče je pronađena flaša tradicionalnog azijskog pića u koje su uronjene zmija i škorpija.

Zmija, inače, pripada zaštićenoj vrsti, pa je za prenos preko granice potrebna i posebna dozvola koju putnik nije imao, kaže se u saopštenju.

Inspektori iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine zaduženi za sprovođenje konvencije CITES potvrdili su da se radi o zaštićenoj vrsti zmije, zbog čega je i taj putnik ostao bez suvenira.

Prethodni takav slučaj otkriven je 11. januara, takođe na aerodromu, kada je putnica iz Zagreba u svom prtljagu nosila čak devet flaša tog tradicionalnog eliksira, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 02. mar 2016, 06:01)
anonymous [neregistrovani]

opet

citam vest ali molim da mi neko objasni o kakvom napitku je rec. Zasto se zove egzotican? Da li to stvarno neko pije I zasto? Nista o ovome ne znam. Hvala unapred

(utorak, 01. mar 2016, 19:29)
dannyfischer [neregistrovani]

zasto

organi bezbednosti I ministarstvo zdravlja ne utvrdi koje sve supstance se nalaze u tom napitku koga nazivaju egzoticnim?
malo vise je cudno da se unosi u zemlju a sastojak tecnosti u flasi je nepoznat..mole se nadlezni da ispitaju ovu situaciju..