Poginuo pešak na auto-putu u smeru ka Nišu

Na auto-putu Beograd-Niš poginuo pešak kada je na njega naleteo automobil bugarskih registracija, prenose beogradski mediji.

Nesreća se dogodila oko 21.15 časova kada je vozač automobila marke "dačija logan" udario muškarca 200 metara od skretanja za Vrčin.

Saobraćaj na tom delu auto-puta, kod mesta Zvona Vrčina u smeru Beograd-Niš, koji je zbog nesreće bio obustavljen, ponovo je normalizovan, saopštili su "Putevi Srbije".

To preduzeće apeluje na učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. feb 2016, 08:51)
anonymous [neregistrovani]

@-Re: Pešak

Истина да постоји сигнализација, али то ником не даје за право да се од аутопута прави корзо...Ако се неко и нађе поред аутопута мора на себи имати рефлектујуће прслуке како би лако били уочљиви за све учеснике у саобраћају...Најлакше је поставити знак, али тиме се не решава проблем...Тај постављени знак, не може никог да аболира од одговорности због његовог неодговорног рада...Ауто пут мора бити безбедан за све учеснике у саобраћају...Брзина од 120 исто убија као и брзина од 200 км.на сат...Да ли је тог јадника ударио ауто при брзини од 120 или 200 нема никакве разлике и ни брзина од 120 му не дају ни минималне шансе да преживи... 

(ponedeljak, 29. feb 2016, 00:04)
anonymous [neregistrovani]

Re: Pešak

Majstore, nije to upozorenje prosto za kretanje po auto-putu, nego na mestu gde je došlo do nesreće i gde je postavljena signalizacija koja upozorava vozače da uspore kretanje da neko ne napravi još veći karambol. A poznato je da se vozači masovno hvale kako na auto-putu voze prosečno 170, iako je ograničenje 120 km/č ili manje. S druge strane, to što se pešak zatekne na auto-putu ne znači da treba da ga ubiju namerno. Inače bi i sve ove koji parkiraju po trotoarima trebalo ubiti na mestu, isti je prekršaj.

(nedelja, 28. feb 2016, 23:35)
Marko [neregistrovani]

Pesak

Kako to misle da "prilagode voznju uslovima na putu"? To je auto put, tu NE SME da bude pesak, koji su to uslovi na putu? Zao mi je coveka, ali, samo vozaci placaju kazne i na kraju odu i na robiju ...