Napad na doktorku i medicinsku sestru u Kraljevu

Ekipu službe Hitne pomoći u Kraljevu napala tri člana porodice prilikom kućne posete a jedan je repetirao pištolj, javlja dopisnik RTS-a iz Kraljeva. Medicinska sestra i doktorka uspele da razvale ulazna vrata i da nepovređene izađu napolje. Napadači privedeni.

Kako je za RTS potvrdila Mirjana Krčevinac, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, prilikom kućne posete ekipe službe Hitne pomoći jedan od članova porodice prvo je verbalno napao doktorku Vanju Blažić i medicinsku sestru Svetlanu Milić, a zatim je zaključao ulazna vrata. Potom je repetirao pištolj.

"Posle saveta da obolelo lice od dijabetesa ne sme da konzumira alkohol, jedno od dva prisutna lica krenulo je verablno da napada da bi se to produžilo uzimanjem vatrenog oružja, zaključavanjem našeg osoblja", dodala je Krčevinac. 

Medicinska sestra i doktorka uspele su da razvale vrata i da nepovređene izađu napolje. Napadači su privedeni a jedan od njih R. M. (75) je prebačen na interno odeljenje kraljevačke bolnice jer mu je bilo loše.

Načelnik Hitne službe Dušan Micić rekao je da su se često dešavali incidenti na terenu ali ne na ovaj način i da su dve koleginice samo pukom srećom i snalažljivošću uspele da razbiju vrata i pobegnu iz kuće od napadača.

Micić navodi da je lekarska ekipa u prigradsko naselje Ribnica otišla na poziv pacijenta koji je težak dijabetičar. Zatekli su ga u prisustvu sina i još jedne osobe u alkoholisanom stanju.

Mirjana Krčevinac dodaje da se nada da će zaživeti odluka Vlade Srbije o zaštiti medicinskog osoblja čime bi se rešio problem u zdravstvenim ustanovama. Ona je podsetila da je pre dve godine pacijent ubio doktora Slobodana Lukića van zgrade bolnice.

Incidenti na terenu, kažu u Hitnoj pomoći, nisu retki. Najčešće se, međutim, završavaju verbalnim napadima. Posle nedavnog ubistva u Šapcu i napada na lekare širom Srbije mere obezbeđenja pojačane su i u kraljevačkoj bolnici.

"Međutim, ta zaštita odnosi se u prostoru, u zgradama u kojima rade. Osoblje koje radi na terenu je svakodnevno izloženo raznim vrstama napada. Na sreću, za sada se sve to mirnim putem uglavnom rešavalo. Ovo je jedan od onih događaja koji se srećom završio bez ljudskih žrtava", ističe Krčevinac. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво