Potvrđena presuda o nišštavosti firme "Asomakum"

Privredni apelacioni sud potvrdio je presudu kojom je utvrđena apsolutna ništavost odluke o osnivanju fantomske firme "Asomakum", koja je osnovana sa falsifikovanom ličnom kartom Andreja Vučića.

Portparolka Privrednog suda u Beogradu Gordana Vuković rekla je Tanjugu da je Privredni apelacioni sud odbio žalbu privremenog zastupnika "Asomakuma" i doneo pravosnažnu presudu, kojom je potvrđena odluka prvostepenog suda.

Napomenula je da je pravosnažna odluka doneta 18. februara, a juče je dostavljena Privrednom sudu u Beogradu.

Privredni apelacioni sud potvrdio je apsolutnu nišavost i istakao da odluka o osnivanju "Asomakuma" ne proizvodi pravne posledice, precizirala je Gordana Vuković.

Sud je utvrdio da je potpis osnivača i jedinog zaposlenog u firmi Andreja Vučića falsifikovan i da je zato "neprihvatljivo da se dopusti dalji opstanak takvog privrednog društva".

Takođe je ustanovljeno da je osnivač te firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može da postoji kako ubuduće ne bi pričinjavalo štetu u privredi.

Tokom suđenja Andrej Vučić je rekao da nema "ama baš nikakve veze i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu (premijeru Srbije)".

U aprilu prošle godine pokrenuta je istraga protiv 11 osumnjičneih da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi među kojima je "Asomakum", koja je još u toku.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 25. feb 2016, 13:59)
anonymous [neregistrovani]

Hm...

Nije se ni očekivala drugačija odluka!

(četvrtak, 25. feb 2016, 12:12)
anonymous [neregistrovani]

licne karte

Ko falsifikuje licne karte? Neko kod nas, ili Slovenci, tamo gde se i prave? Ko sve ima pristup nasim kartotekama?

(četvrtak, 25. feb 2016, 12:10)
Marko Petrovic [neregistrovani]

Voda u gasom agregatnom stanju, magla

Ovo nema nikakve logike, prosto je zbog toga sumnjivo.A jesu li uhvaceni pocinioci tog dela i osudjeni na zatvor, naravno da nisu.Ko ce da zaglavi zatvor zbog ovoga i kada?Nece niko i nikada.Da se objavi koliki je novca proslo kroz tu firmu.Ako se radi o nekoj velikoj sumi, onda je stvar jasna.