Istraga zbog šverca kokaina iz Holandije

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu i predložilo da se odredi pritvor petorici osumnjičenih za preprodaju kokaina koji su nabavljali u Holandiji i prevozili do Beograda.

Prilikom hapšenja kod njih je pronađeno gotovo dva kilograma kokaina, visoke čistoće i vrednosti od oko 12 miliona dinara.

U saopštenju tužilaštva se precizira da postoji sumnja da su Aleksandar Stamenković, Dušan Strugarević, Vladimir Babić, Srđan Janković i Marko Janković delovali kao organizovana kriminalna grupa od marta prošle godine do hapšenja 21. februara na Horgošu.

Oni su, kako se sumnja, u Amsterdamu kupovali kokain i prenosili ga u specijalno izgrađenom bunkeru u unutrašnjosti automobila marke "opel insignia".

U Srbiju su ulazili preko graničnog prelaza Horgoš i preko posrednika ga stavljali u promet na teritoriji Beograda i Srbije.

Uhapšeni su u nedelju 21. februara oko 20 sati prilikom pretresa putničkog vozila, odmah po prelasku graničnog prelaza Horgoš.

Tada je pronađena količina od 1.999,97 grama kokaina, čistoće 97 odsto, čija se vrednost procenjuje na oko 12 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv njih i sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu predložio da svima odredi pritvor.

broj komentara 0 pošalji komentar