Odbijena privatna tužba protiv Zorane Mihajlović

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je privatnu tužbu bivšeg gradonačelnika Užica Jovana Markovića koju je podneo protiv ministarke Zorane Mihajlović, zbog navoda u jednoj emisiji na nacionalnoj televiziji.

Markovićev tužbeni zahtev je odbijen kao neosnovan, rekla je portparolka suda Ida Nikitović Tanjugu. On na ovu presudu ima pravo da uloži žalbu.

Marković je Mihajlovićevu tužio zbog povrede časti i ugleda, jer ga je u emisiji "Da, možda, ne", 16. januara 2014. godine, spomenula kao ribokradicu koji je u krivolovu uhvaćen na jezeru Vrutci, preneli su ranije mediji.

Na ime naknade štete, bivši gradonačelnik je tražio milion dinara, a na suđenju je rekao da nikada nije uzeo štap za pecanje u ruke te da su ti navodi kleveta.

Ministarka je na suđenju potvrdila da je to izjavila u emisiji čiji je snimak pregledan na suđenju, navodeći da nije znala ime i prezime prethodnog gradonačelnika Užica, da nije imala nameru da ga diskredituje, kao i da je informacije o njemu dobila od saradnika.

Odbijanje tužbe znači da tužilac nije uspeo u sporu koji je poveo, dok odbacivanje tužbe podrazumeva procesne razloge, kao što je neblagovremenost podnošenja ili nepotpuni tužbeni zahtev.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 19. feb 2016, 15:56)
anonymous [neregistrovani]

Nezavisno sudstvo

Znaci ministri ove vlade mogu slobodno da iznose neistine i da se oslobode svake vrste odgovornosti tako sto ce reci da su dobili pogresne podatke od saradnika. Pa kakve to ima veze od koga si dobio podatke, to moze da bude samo olaksavajuca a ne oslobadjajuca okolnost!