Uhapšen i poslanik Samoopredeljenja Glauk Konjufca

Uoči sutrašnjih demonstracija opozicije u Prištini, uhapšena su dva funkcionera Samoopredeljenja.

Kosovska policija je uhapsila Glauka Konjufcu, poslanika pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini.

To je drugo hapšenje funkcionera tog pokreta uoči sutrašnjih demonstracija opozicionih stranaka u Prištini, koje zahtevaju ostavku aktuelne vlade i raspisivanje vanrednih izbora.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža potvrdio je privođenje aktivista na osnovu naloga pravosudnih organa, ali odbio je da saopšti imena privedenih.

Adonis Tahiri iz Samoopredeljenja je za prištinske medije rekao da nema informacija o razlozima hapšenja, ali da je verovatno povod akcija koja je organizovana 2009. godine kada su aktivisti te stranke nezadovoljni sporazumom o policijskoj saradnji Euleksa i Srbije prevrnuli i teško oštetili desetak vozila Euleksa.

"Naši aktivisti se hapse dan pre velikog protesta koji se organizuje protiv uspostavljanja institucija Srbije na Kosovu i vlade koja radi na tome", rekao je Tahiri. 

Policija je sinoć u Prištini uhapsila portparola Samoopredeljenja Frašera Krasnićija.

Elektronski mediji prenose da je nalog za hapšenje Konjufce izdao Osnovni sud.

Konjufca i Krasnići se sumnjiče da su sa još 25 drugih oštetili vozila Euleksa pre šest godina na parkingu iza Doma "Boro i Ramiz" u Prištini.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 16. feb 2016, 13:40)
anonymous [neregistrovani]

ostecena vozila EUleksa

Eto zbog ostecenja EUlexovih vozila hapse albance,ali za ubijene Srbe nikoga od albanaca nisu ni osumnicili a kamoli uhapsili.....