Bečej: Iz kamiona iscurela glina, nema opasnosti

Materija koja se izlila iz priključnog vozila kamiona na kružnom toku na ulazu u Bečej, obična je glina i nema nikakvih opasnosti za građane, niti za okolinu, rečeno je Tanjugu u Birou MUP-a.

Glina, odnosno obična zemlja, služi za hlađenje burgija na bušotinama za potrebe NIS-a, a iscurila je jutros oko tri ujutru iz kamiona, koji se nagnuo prilikom ulaska u "malo nezgodan" kružni tok na ulazu u Bečej.

Vatrogasci i policija bili su na licu mesta, utvrdili da se ne radi ni o kakvim opasnim materijama i očistili su svu iscurelu glinu sa lica mesta.

Pres služba NIS-a saopštila je da je prethodne noći na kružnom toku na delu obilaznice oko Bečeja došlo je do prosipanja manje količine isplake (gline) iz kamiona preduzeća ""Same&Same" koji ju je prevozio sa naftne bušotine NIS-a.

Uz pomoć stručnih službi NIS-a i nadležnih, saobraćajnica je očišćena u najkraćem mogućem roku i sada već prohodna.

Životna sredina nije ugrožena, a tačan uzrok događaja utvrdiće istraga, napominje se u saopštenju NIS-a.

Prethodno je Radio-televizija Vojvodine javila da se iz jedne cisterne na ulazu u Bečej izlila  velika količina neutvrđene materije. Cisterna je u vlasništvu jedne firme iz Pančeva, a izlivena materija je vlasništvo Naftne industrije Srbije.

Pre dva dana u Srbobranu se izlila sirova nafta iz kamiona-cisterne koji je prevozio naftu sa NIS-ovog naftnog polja nadomak ovog vojvođanskog mesta.

U NIS-u su tada naveli da se nafta izlila iz cisterne preduzeća "Eko maber", te da su preduzete sve mere kako bi se saniralo izlivanje.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво