Otkrivene krađe struje u Nišu i na Zlatiboru

U zajedničkoj akciji policija i niška Elektrodistribucija otkrile tročlanu grupu koja je građanima smanjivala potrošnju struje na dva načina - određenim uređajima menjala stanja na brojilima ili prepravljala strujomere i instalacije. Za to su, kako je RTS-u rečeno u niškoj elektrodistribuciji, građanima naplaćivali od 600 do 1.000 evra.

M. P (1957.) B. J. (1973.) oboje iz Niša i D. M.(1976.) iz okoline Doljevca uhapšeni su neposredno nakon što su na električno brojilo ugradili limitator kojim se smanjuje potrošnja za više od 70 posto, saopštio je MUP.

S obzirom na to da je u njihovim stanovima pronađen poseban alat sumnja se da su omogućivali krađu struje, a tu uslugu građanima naplaćivali od 600 do 1.000 evra.

Kako saznaje RTS, i u centru Zlatibora je za samo dva sata otkriveno 12 krađa struje vrednosti 11 miliona dinara. Struju su nelegalno trošili lokali, restorani pa čak neki hoteli.

Na pres-konferenciji u Elektrodistribuciji saopšteno je da su u poslednja dva dana otkrivene 74 krađe, a pored domaćinstava utvrđeno je da su struju krala i dva niška hotela.

Saopšteno je, takođe, da se struja manje krade za tri posto u odnosu na isti mesec prošle godine, a da gubici od krađe na ovom području iznose gotovo 500 miliona dinara mesečno.

broj komentara 0 pošalji komentar