Policija rasvetlila 24 krivična dela

Kragujevačka policija rasvetlila 24 krivična dela, izvršena u proteklih mesec dana. Zbog sumnje da su izvršili 17 razbojništava, tešku krađu na naročito drzak i opasan način, ugrožavanje sigurnosti, tri teške krađe i dva neovlašćena korišćena tuđeg vozila, uhapšeni su M. Đ. (21), N. M. (18) i D. D. (18), svi iz Kragujevca.

Postoje osnovi sumnje da su oni, sa maloletnikom (15), takođe iz Kragujevca, protiv kojeg će Višem javnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava, maskirani "fantomkama" ili šalovima i uz pretnju nožem, od prodavačica u trgovinskim radnjama i usamljenih prolaznica na ulici, oduzimali novac i mobilne telefone.

Sumnja se i da su, iz obijenih kuća, oduzimali tehničku robu, zlatan nakit, alat, alkoholna pića i druge predmete.

Oni se terete da su u izvršenje krivičnih dela odlazili sa ukradenim putničkim vozilima, od kojih su jedno, da bi prikrili tragove, zapalili, dok je drugo vozilo policija pronašla i vratila vlasniku. Pronađen je i deo predmeta koji su osumnjičeni prisvojili, među njima i revolver ukraden iz obijene kuće.

M. Đ., N. M. i D. D. određena je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Oni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

broj komentara 0 pošalji komentar