Ivanovićeva odbrana tražiće stručnu pomoć iz Beograda

Jedan od advokata Olivera Ivanovića Ljubomir Pantović rekao je da će u daljem procesu protiv Ivanovića njegova odbrana stručnu pomoć potražiti i u Beogradu.

"Mi smo sa te strane potpuno otvoreni za pomoć", rekao je advokat Ljubomir Pantović na debati u "Mitrovačkom društvenom klubu" i istakao da ima prostora za pomoć iz Beograda u daljem procesu i naveo da je odbrana već kontaktirala pojedine kolege iz eminentnih advokatskih ili pravnih kancelarija u Beogradu.

"Kada dođe presuda mi ćemo zatražiti pomoć od ljudi koji imaju više iskustva od nas u Kosovskoj Mitrovici", rekao je Pantović dodajući da bi moglo da se razmisli i o formiranju pravnog tima u Beogradu koji bi analizirao presudu i deo spisa i koji bi pomogao u izradi žalbe.

Književnik i novinar sa Kosova Živojin Rakočević ocenio je da Euleks presudom Oliveru Ivanoviću pokušava da napravi balans sa zločinima koje su na Kosovu počinili kosovski Albanci što je najveća greška.

Rakočević smatra i da je međunarodna zajednica od početka na Kosovu pokušala da primeni "kolonijalni model", dok je Ivanović od onih koji su uživali samostalnost u svojim odlukama.

Prema Rakočevićevom mišljenju, Ivanović je tačka u kojoj su se ukrstili različiti interesi, a on je u tim ukrštenim interesima ostajao bez zaštite i postao žrtva kolektivne krivice.

"Danas je sasvim jasno da je Euleks od početka poslao užasnu poruku, kada je oslobodio Fljorima Ejupija osuđenog za dizanje u vazduh autobusa sa Srbima u Livadicama kod Podujeva", kazao je on.

Ivanović, koji je prošle nedelje osuđen na devet godina zatvora zbog ratnih zločina koji su se dogodili 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, premešten je u četvrtak iz kućnog u sudski pritvor nakon što je Apelacioni sud u Prištini prihvatio žalbu tužilaštva.

Ivanovića je Euleksovo sudsko veče Osnovnog suda u Mitrovici oslobodilo optužbi za krivična dela počinjena 2000. godine kao i još četvoricu Srba kojima je suđeno u sklopu istog procesa.

Ivanovića je osudilo Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala sudija iz Rumunije Roksana Komša, na devet godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Kosovskoj Mitrovici 14. aprila 1999. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара