Goluboviću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Kristijanu Goluboviću, koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti učesnici "Farme 6" Tamari Đurić preko društvene mreže Fejsbuk.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema Goluboviću određen pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparolka suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je određen na predlog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal koje ga tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je na svom Fejsbuk profilu napisao: "Ona (Tamara Đurić) je zdrava i živa samo zato što sam ja naredio svima koji me obožavaju da ne smeju ni da je taknu, a kamoli da joj urade sve ono što zaslužuje."

Mediji prenose da je Golubović ranije danas na saslušanju u tom tužilaštvu potvrdio da je napisao sporni tekst, ali da je negirao da namerava da ugrozi bezbednost Đurićevoj ili bilo kome drugom.

Golubović čeka služenje kazne od osam godina zatvora zbog preprodaje heroina, ali je nedavno po četvrti put zatražio odlaganje kazne iz zdravstvenih razloga.

Sud je naložio dopunu medicinske dokumentacije kako bi odlučio o njegovoj molbi, koja samim podnošenjem odlaže izvršenje kazne.

Golubovića čeka izdržavanje svega četiri godine u zatvoru, pošto je polovinu kazne već izdržao u pritvoru koji mu se uračunava u kaznu.

Dva puta je odlagao izvršenje zbog rođenja deteta, a treći put krajem prošle godine zbog učešća na “"Farmi"” i obaveza prema produkciji tog rijalitija.

Golubović je čest posetilac srpskih i stranih zatvora, i jedan od retkih preživelih iz filma "Vidimo se u čitulji", iz 1995. godine.

On će danas ponovo biti sproveden u pritvor beogradskog Okružnog zatvora, odakle je izašao krajem 2013. godine da se brani sa slobode od optužbi za preprodaju droge.

Pre toga je takođe bio u zatvoru zbog iznude, a u stranim zatvorima boravio je zbog različitih krivičnih dela.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 21. jan 2016, 19:16)
anonymous [neregistrovani]

Molim vas maknite ovakve ljude iz medija

Sta radite? Deca gledaju i uce. Deca ce porasti i postati lideri koji u podsvesti imaju sve ono sto su videli u detinjstvu.

(četvrtak, 21. jan 2016, 17:16)
Slobodan [neregistrovani]

???

Ko je Kristijan Golubović da mu se pridaje tolika pažnja po medijima. Ako je osumnjičen za nešto, neka se procesuira. Ako je za nešto dokazano da je kriv i osuđen je, onda mu je mesto u zatvor. Kakav rijaliti, kakav šou i medijska pažnja? Još takav da bide primer ili idol nekome? Zar se niko ne pita, a pogotovo oni koji upravljaju i uređuju medije, kakav uticaj preko ovog čoveka šire na omladinu i kakvu poruku im šalju? Da se putem kriminala i nasilništva može biti popularan, slavan i važan u društvu? Onda se čudimo što među mladima ima nasilja, čak i u školskim klupama.