Vlada Japanac opet osuđen za iznudu

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je na dve godine i 10 meseci zatvora Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac zbog iznude i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda.

Jovanović do daljeg ostaje u kućnom pritvoru u kojem je od aprila 2015. uz elektronski nadzor sa nanogicom. Pre toga je bio u pritvoru od hapšenja u avgustu 2014. godine.

Njegovi saradnici Aleksandar Grahovac i Nenad Milošević osuđeni su zbog istih krivičnih dela na jedinstvene kazne od dve, odnosno 14 meseci zatvora.

Oni, kao i tužilaštvo imaju pravo da se na presudu žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Optužnim predlogom tužilaštva Jovanović, Grahovac i Milošević se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

Jovanović je zbog istog krivičnog dela - iznude, već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika „Maksis taksija“ Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.
U medijima i na suđenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.

Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

broj komentara 0 pošalji komentar