Zbog promene sudije ponovo počinje suđenje Šariću

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para formalno je krenulo ispočetka zbog promene člana sudskog veća.

Rasporedom sudija Višeg suda u Beogradu, sudija Vladimir Vučinić povučen iz Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, pa je novi član sudskog veća sudija Dragomir Gerasimović, a i dalje predsedava sudija Siniša Petrović.

Postupak je krenuo ubrzano, pa su se optuženi kratko izjasnili da ostaju pri ranijim odbranama.

Šarić je naveo da nema šta da oduzme, ni da doda, kao i da ostaje pri svojoj odbrani, kada je negirao izvršenje krivičnog dela.

Jedino je optuženi Nebojša Jestrović, koji se tereti da je bio glavni Šarićev operativac za pranje novca, odustao od nekih svedoka i predložio da se saslušaju drugi.

Jestrović je tako odustao od ranijeg predloga da se sasluša Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, protiv koga je u međuvremenu pokrenut postupak za odavanje policijskih tajni Šariću.

Takođe, Jestrović je odustao i od nekadašnjeg ministra ekonomije Mlađana Dinkića, ali je predložio da se saslušaju nekadašnja ministarka pravde Snežana Malović i državni sekretar ovog ministarstva Slobodan Homen.

Šarić, koji je letos prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, u maju je negirao sve optužbe za pranje para u Srbiji tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema reči o prljavom novcu.

Šarić i još 17 okrivljenih u ovom postupku se terete za pranje oko 22 miliona evra.

U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Darko Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 15. jan 2016, 12:46)
anonymous [neregistrovani]

I sve tako u nedogleddddd

Sve je u naslovu.