Sudar autobusa na Zelenom vencu, 19 povređenih

Tri autobusa GSP-a sudarila su se na okretnici autobusa na Zelenom vencu. U Urgentni centar u Beogradu primljeno je 19 povređenih, a jedna osoba je teže povređena, ali nije životno ugrožena. MUP je saopštio da je alko-testom vozača utvrđeno odsustvo alkohola. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je povređene.

Do nesreće je došlo kada je autobus na liniji 15 oborio pešaka (1958) koji se nalazio ispred i nakon toga oštetio dva parkirana autobusa na liniji 75 i 72, saopštio je MUP. U Urgentni centar primljeno je 19 povređenih. 

Nesreća se dogodila u 7.20. Na lice mesta izašle su ekipe saobraćajne policije, vatrogasci i pet ekipa Hitne pomoći. Vatrogasci su izvukli vozača koji je ostao zarobljen u jednom od autobusa. 

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da su povređeni zbrinuti uglavnom sa lakšim povredama, dok je jedna osoba sa višestrukim teškim povredama prebačena u Urgentni centar na reanimaciju.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac izjavio je da je 19 pacijenata koji su povređeni u nesreći na Zelenom vencu, primljeno na pregled u tu ustanovu i da je samo jedan pacijent za sada ozbiljnije povređen, ali nije životno ugrožen. On je zadobio povredu glavnog koštanog zglobnog sistema i biće primljen na ortopediju.

"Taj putnik je potpuno svestan i celokupna dijagnostika je isključila bilo kakvo postojanje težih povreda unutrašnjih organa", rekao je Ercegovac. 

Dvoje pacijenata poslato je na maksilofacijalnu hirurgiju, a petoro kući sa minimalnim povredama.

"Ostali su i dalje na dijagnostici uglavnom sa manjim povredama i verovatno će biti ili opservirani ili poslati kući", rekao je Ercegovac.

MUP je saopštio da je alko-testom vozača utvrđeno odsustvo alkohola. Uviđaj je izvršio zamenik nadležnog tužioca, a angažovan je i veštak mašinsko-saobraćajne struke koji će izvršiti veštačenje i vanredni tehnički pregled autobusa. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je u Ugrentnom centru povređene u saobraćajnoj nesreći na Zelenom vencu.

"Dobro je što nema životno ugroženih i nikoga ko je ozbiljnije bio povređen. Takve stvari se dešavaju, ja sam dao nalog GSP-u da se odmah uradi istraga i da se vidi koji su uzroci nesreće. Važno je da su svi povređeni i osigurani u GSP-u i biće na taj način obeštećeni", rekao je Mali.

Mali je dodao da će Grad učiniti sve što može kako bi njihov oporavak učinio lakšim i boljim.

"Ovakve nesreće se dešavaju, mi ne možemo da ih sprečimo, ali veoma je važno da reagujemo na vreme i brzo. Hitna pomoć je bila u rekordnom roku na licu mesta, ljudi su prevezeni u Urgentni centar vrlo brzo i za sada nema nikoga ko je smrtno ugrožen, a o povređenima se vodi računa", rekao je Mali. 

U toku je prikupljanje dokaza i činjenica svih okolnosti koje su izazvale ovu nesreću. Saobraćaj na Zelenom vencu posle nesreće obavlja se nesmetano.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво