Optužene za otmicu male Maše negirale krivicu

Francuskinje, optužene za učestvovanje u otmici male Maše iz ruku majke u martu ove godine u Beogradu, negirale su u Specijalnom sud svoju krivicu, dok je prvooptuženi Sebastijan Branšu Mišel rekao da ne želi ponovo da iznosi svoju odbranu.

Na pripremnom ročištu Sebastijanova supruga, Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel izjasnile su se da nisu krive, rekla je Tanjugu njihov branilac Irina Borović.

One su, kako je dodala Borovićeva, najavile da će svoju odbranu detaljno izneti na početku suđenja koje je zakazano za 14. i 15. decembar.

"Što se nas tiče drugookrivljena i trećeokrivljena nisu učestvovale u izvršenju ovog krivičnog dela na način kako je to predstavljeno i prikazano.Ono što je negde ostalo da visi u vazduhu je zapravo celokupna pozadina ovog događaja", rekla je Borovićeba. 

Sebastijan Branšu Mišel ima branioca po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud. 

Svoje troje optuženih danas su imali prevodioca za francuski, a u sudnici se pojavio i punomoćnik porodice otete devojčice, kao zastupnik oštećenih u ovom slučaju.Roditelji otete devočice danas nisu došli u sud, ali će biti prvi svedoci.

"Ja lično mislim da tužilastvo nema i neće imati porteškoća da dokaže činjenične navode optužbe, videćemo kakav će stav zauzeti sud po pitanju pravne kvalifikacije, mada mislim da tu nema nekih poteškoća", kaže Nataša Jovičić, advokat devojčicinih roditelja. 

Optuženi Francuzi nalaze se u pritvoru od hapšenja 13. marta ove godine nakon incidenta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ih tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M.P starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice, otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim, na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво