Bivši specijalac priveden zbog praćenja premijera

Uhapšen S. M. iz Šehovića u BiH, bivši pripadnik policije Republike Srpske i bivši pripadnik policije Srbije, koji je u vezi sa barsko-budvanskom krimilanom grupom, potvrdio ministar Nebojša Stefanović.

Ministar je na konferenciji za štampu rekao da se radi o licu rođenom 1973. godine, a pripadnik policije Republike Srpske i Srbije bio je do 2009. godine.

Prema njegovim rečima, S. M. je osam puta u 24 sata zatečen u posmatranju porodičnog doma Vučića.

Ministar je naveo i da je S. M. bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović je, kako je podsetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Stefanović je rekao je da je nakon privođenja S. M. više puta menjao iskaz a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

"U toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže koji su motivi ovakvog postupanja", dodao je Stefanović.

Ministar je preneo i da je ta osoba prilikom privođenja bila u vozilu marke "audi A8".

Prema njegovim rečima, MUP radi na rasvetljavanju slučaja.

"Pojačane su mere bezbednosti predsednika vlade i drugih funkcionera. Mislimo da iza ovoga stoje ozbiljne kriminalne grupe. Veoma smo zainteresovani za detaljnu i brzu istragu i pokazaćemo šta su bili motivi kriminalne grupe da se nađu blizu predsednika Vlade i njegove porodice", dodao je Stefanović.

Prethodno su beogradski mediji javili da je policija privela S. M. iz Crne Gore, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dao je iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da je Vučić prošao poligrafsko testiranje kojem se podvrgao dobrovoljno.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво