Читај ми!

Obijene dve crkve na Kosmetu

Neidentifikovane osobe su polomile vrata na Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac, i vrata i prozore na Crkvi Svetog Ilije u Kačaniku, a provalu je Ministarstvu prijavio uroševački paroh Živojin Kojić.

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić osudio je danas obijanje dve srpske pravoslavne crkve na Kosovu, saopštilo je danas ministarstvo na čijem je čelu.

Jevtić je rekao da je zabrinut zbog toga što se takvi incidenti i dalje dešavaju i što su verski objekti na meti napadača i dodao da je neophodno da se radi na podizanju svesti onih koji misle da se problemi rešavaju nasiljem.

"Ovakvi incidenti stoje na putu napretka Kosova. Želimo da stavimo do znanja svima da ćemo za svaki napad ili incident bilo kakve vrste informisati javnost kako oni ne bi prošli nezapaženo. Trudićemo se svim zakonskim sredstvima i u saradnji sa svim institucijama da obezbedimo sigurno okruženje kako bi napadi prestali", izjavio je Jevtić, a navodi se u saopštenju.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво