Ponovo produžen pritvor Maji Adrovac

Apelacioni sud u Beogradu produžio za još mesec dana pritvor Maji Adrovac, osumnjičenoj za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra 2014. godine.

Po odluci suda, pritvor se Maji Adrovac produžuje do 11. novembra, rekla je Tanjugu portparolka suda Mirjana Piljić.

Razlozi za produženje pritvora su osnovana sumnja da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju i uznemirenje javnosti zbog načina i okolnosti pod kojima je delo izvršeno, kao i bojazan da bi mogla da ponovi krivično delo koje je ostalo u pokušaju.

Sud smatra da postoji osnovana bojazan da će Adrovac u kratkom vremenskom periodu završiti pokušano krivično delo ukoliko se nađe na slobodi, s obzirom na upornost i bezobzirnost koji je iskazana prilikom njegovog izvršenja.

Napad na Beka izvršen je uz pomoć više N. N. saizvršilaca, u jednom od najčuvanijih delova grada, gde je prisutan veliki broj sigurnosnih kamera, i veći broj pripadnika policije kao obezbeđenja.

Sve to ukazuje na visok stepen planiranja i organizovanosti, pa prema stavu suda, s obzirom da je krivično delo ostalo u pokušaju, svepomenute okolnosti u međusobnoj povezanosti ukazuju da postoji osnovana bojazan da će okrljivena u kratkom vremenskom periodu završiti pokušano.

Pred Višim tužilaštvom u Beogradu protiv nje je u toku istraga zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva Beka.

Tužilaštvo joj stavlja na teret krivično delo tešško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

Adrovac negira vezu sa pucanjem na Beka, i brani se da je tog dana, 14. novembra bila celo po popodne na sahrani, a zatim na daći. Njeni branioci su zbog toga predložili kao svedoke goste koji su bili prisustni tim prilikama.

Beko na saslušanju nije mogao da prepozna Maju Adrovac kao napadača ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao ispred kuće.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokuššaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio tešške povrede. Sumnja se da je napadač imao jošš jednog saučesnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво