Читај ми!

Sud odlučuje o svedocima alibija za Maju Adrovac

Viši sud u Beogradu odlučiće o predlogu branilaca Maje Adrovac, osumnjičene za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka 14. novembra prošle godine, da se u istrazi pred tužilaštvom ispitaju svedoci koji bi potvrdili njen alibi.

Više tužilaštvo nije prihvatilo predlog branilaca za ispitivanje svedoka alibija, odnosno nije o tom predlogu odlučilo u zakonskom roku, pa je odbrana Maje Adrovac podnela predlog sudiji za prethodni postupak da naloži tužilaštvu saslušanje svedoka.

Portparol Višeg suda Tanja Koljenšić potvrdila je u izjavi za agenciju Tanjug da je predlog stigao i da je sudija za prethodni postupak, radi donošenja odluke o predlogu, zatražio spise predmeta od tužilaštva na uvid.

Adrovac negira vezu sa pucanjem na Beka i kaže da je tog dana, 14. novembra bila celo popodne na sahrani, a zatim na daći.

Njeni branioci su zbog toga predložili kao svedoke goste koji su bili prisustni u tim prilikama.

Adrovac se od hapšenja 17. jula nalazi u pritvoru.

Prošle sedmice pred tužiocem svedočio je Milan Beko koji nije mogao da prepozna Maju Adrovac kao napadača ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao ispred kuće.

Takođe je pozvao tužilaštvo da zaštiti integritet istrage i spreči odlivanje informacija u javnost, kako bi se otkrili nalogodavci napada.

Pod zvaničnom istragom za učeće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Više tužilaštvo je tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво