Читај ми!

Karadžiću uklonjena žučna kesa

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić podvrgnut je u jednoj holandskoj bolnici operaciji uklanjanja žučne kese, saopštio je sud u Hagu.

U dokumentima koje je danas objavio sud, Radovan Karadžić je operisan 27. avgusta u jednoj holandskoj bolnici, nakon što su ispitivanja ukazala na upalu žučne kese, prenosi Tanjug.

Karadžić je već sledećeg dana vraćen u medicinsko odeljenje pritvorske jedinice u Hagu.

On čeka presudu pod optužbama za zločine nad muslimanima i Hrvatima u BiH. Uhapšen je u julu 2008. godine, nakon višegodišnjeg skrivanja pod lažnim identitetom "doktora Dabića" i nedelju dana kasnije izručen tribunalu od kada se nalazi u pritvorskoj jedinici.

Optužnicom haškog tužilaštva Karadžić se tereti za genocid, umešanost u genocid, likvidacije, ubistva, kažnjavanja, deportaciju, nehumane akte i ostale zločine počinjene prema muslimanima, Hrvatima i ostalim civilima - nesrbima u Bosni i Hercegovini tokom rata u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се