Читај ми!

Uhapšen zbog hemikalija u Ibru, Mitrovica i Zvečan bez vode

Jedna osoba iz Zubinog Potoka uhapšena zbog sumnje da je u Ibar prosula hemikaliju, za koju se sumnja da je pentan. Kosovska Mitrovica i Zvečan ostali su bez vode sa gradskog vodovoda.

Direktor JP "Vodovod-Ibar" Miodrag Ralić rekao je Tanjugu da su sinoć isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda bakterološki i hemijski neispravna za upotrebu.

Ralić je rekao da će snabdevanje ove dve opštine na severu Kosova vodom biti normalizovano nakon što ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice ispitaju vodu i utvrde njenu ispravnost.

u Zavodu za javno zdravlje kažu da vodu ne treba koristiti za piće dok ne budu dobijeni kompletni rezultati njene ispravnosti.

Doktorka Ljiljana Anđelković je rekla da je izvršeno uzorkovanje vode, da će danas posle podne biti poznati prvi rezultati a da se kompletni rezultati o ispravnosti vode očekuju sutra.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je Tanjugu da je jedno lice iz Zubinog Potoka sinoć lišeno slobode jer je prosulo određenu količinu hemikalije koja je dospela u reku Ibar.

Bojić je rekao da su meštani Zubinog Potoka oko 18.30 osetili neprijatan miris i prijavili policiji koja je istragom stigla do osumnjičenog koji je oko 20 časova priveden.

"Policija je u 20 časova privela osumnjičenog M. D. Prosuo je u kanalizaciju hemijsku materiju koja se izlila u reku Ibar. Obavljen je razgovor sa njim, a odlukom tužioca određen mu je pritvor do 48 sati", rekao je Bojić.

Količina ove materije koja je dospela u reku nije poznata, a pretpostavlja se da je reč o pentanu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво