Читај ми!

Bota sot: Neka se spreme komandanti OVK

Uz tekst pod naslovom "Specijalni sud dolazi, neka se spreme komandati OVK", prištinski dnevnik "Bota sot" objavio je fotografije visokih funkcionera aktuelne vlasti među kojima su Hašim Tači, Kadri Veselji i Agim Čeku.

Dnevnik konstatuje da je formiranje Specijalnog suda posledica nefunkcionisanja pravnog sistema na Kosovu, prenosi Tanjug.

Uz trojicu pomenutih, objavljene su i fotografije jednog od osnivača OVK Azema Sulje, potpredsednika kosovske skupštine Džavita Halitija i šefa parlamentarne grupe DPK Adema Grabovcija.

List navodi da će se Specijalni sud baviti borbom OVK, ali i da će sudski procesi u tom sudu demantovati tvrdnje Dika Martija, te da će se doći do zaključka da je ta borba bila čista i da je bila odbrambena od, kako se tvrdi, režima bivšeg sprskog redsednika Slobodana Miloševića.

Na pitanje lista koje je mere preduzelo Ministarstvo pravde vlade Kosova, resorni ministar Hajredin Kuči je rekao da je "sada sve u rukama međunarodnih faktora".

Zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj očekuje da će se Sud baviti pravdom na, kako kaže, pravi i odgovoran način.

"Dosadasnja iskustva sa sličnim sudovima nisu baš najbolja ali se nadamo da će Specijalni sud da obrazloži njegovo formiranje", rekao je Gecaj.

Inače, u ponedeljak je u kosovskom Službenom listu objavljena odluka o formiranju Specijalnog suda, a prema zakonu ona stupa na snagu 15 dana od dana objavljivanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво