Читај ми!

Odloženo suđenje Šaroviću za paljenje zastave SAD

U Višem sudu u Beogradu odloženo je za 30. septembar suđenje zameniku predsednika Srpske radikalne stranke Nemanji Šaroviću, optuženom za paljenja zastave Sjedinjenih Američkih Država u novembru 2012.

Ovo suđenje je ušlo u završnicu i trebalo je da se održe završne reči tužilaštva i odbrane, a potom da sud izrekne presudu, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo je optužnicom predložilo sudu da Šarovića osudi na maksimalnu novčanu kaznu za ovo krivično delo uništavanje simbola strane države od 100.000 dinara.

Šarović je prvobitno bio optužen za paljenje, osim SAD i zastava EU, NATO i Kosova, ali je u međuvremenu tužilaštvo odustalo od optužbe za paljenje te tri zastave jer to nisu države pa nema krivičnog dela.

Sud je ranije odbio predlog Šarovića da sasluša lidera radikala Vojislava Šešelja kako bi potvrdio da je on iz Haga telefonom dao nalog da se zastave zapale.

Sud je takođe odbio Šarovićeve predloge za svedočenje ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija, policajca koji je podneo krivičnu prijavu, zamnika tužioca, državnog tužioca Zagorku Dolovac i funckionere SRS Vjericu Radetu i Zorana Krasića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара