Читај ми!

Pronađene falsifikovane isprave kod 96 migranata

U dva privatna autobusa pronađeno 96 migranata sa falsifikovanim ispravama, kaže ministar Nebojša Stefanović. Ističe da su netačne tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Srbiji.

Autobus privatnog prevoznika zaustavljen je juče kod naplatne stanice "Nais"“ i tom prilikom utvrđeno je da se u njemu nalazi 84 migranta sa falsifikovanim ispravama, rekao je ministar Nebojša Stefanović, a preneo Tanjug.

Dodao je da je i na kontrolnom punktu Vranje zaustavljen autobus privatnog prevoznika koji je prevozio 61 migranta, od kojih je 12 migranata imalo falsifikovane isprave, saopštio je MUP.

Migranti su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i u Vranju.

Ministar je naveo da je policija podnela krivične prijave protiv N. N. izvršioca i intenzivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva.

"Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu", istakao je Stefanović.

Ministar je kao potpuno netačne odbacio tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Republici Srbiji i naveo da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz naše zemlje.

Stefanović je naglasio da se Republika Srbija, u skladu sa zakonom i po najvišim svetskim standardima stara o bezbednosti i obezbeđivanju osnovnih ljudskih potreba, uz poštovanje njihove slobode kretanja i izražavanja namere za traženje azila.

Ministar je ukazao da se vrši identifikacija i registracija svih lica koja uđu na teritoriju Republike Srbije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво