Читај ми!

Osumnjičenom za pretnje Vučiću kućni pritvor

Viši sud u Beogradu danas je uredniku "Tabloida" Milanu Malenoviću (52), koji se sumnjiči da je preko društvenih mreža uputio pretnje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i nekim ministrima, pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronsku narukvicu.

Odlukom Krivičnog vanpretresnog veća suda, Malenoviću je izrečena i zabrana korišćenja interneta za vreme trajanja mere, precizira se u saopštenju Višeg suda, prenosi Tanjug.

Dodaje se da je Krivično vanpretresno veće preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak od 18. avgusta kojim je Malenoviću bio određen pritvor, smatrajući da sve utvrđene okolnosti ukazuju da nije opravdano i nužžno određivanje pritvora, kao najtežže mere obezbeđenja prisustva okrivljenog i nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Ovo veće smatra da se ista svrha možže postići i izrečenom blažom merom, kućnim pritvorom, uz primenu elektronskog nadzora i zabranu koriššćenja interneta, jer je to dovoljno za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, zbog čega mu je prethodno određen pritvor.

Ukoliko okrivljeni prekršši meru zabrane napušštanja stana, protiv njega možže biti određen pritvor, napominje se u saopštenju.

Izrečena mera zabrane napušštanja stana možže trajati dok za to postoji potreba, a najdužže do pravosnažžnosti presude. 

Malenović je uhapšen 18. avgusta, kao i beogradski advokat Dejan Krstić (44), koji se sumnjiči za isto krivično delo, ali je pušten da se brani sa slobode.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policija je, kako je tada saopštila, prilikom pretresa stanova osumnjičenih privremeno oduzela računarsku opremu, koja je korišćena za upućivanje pretnji preko društvenih mreža.

Krstić je neposredno pred privođenje na svom Tviter nalogu objavio da mu stan pretresaju pripadnici Uprave za visokotehnološki kriminal.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се