Читај ми!

Odbijena žalba Ivanovićevog branioca

Apelaciono veće na Kosovu odbilo je žalbu branioca optuženog Olivera Ivanovića na odluku o produženju pritvora do oktobra, saopšteno je iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

"Kao i u prethodnom periodu Apelacioni sud je prosto prepisao prethodne odluke apsolutno ne želeći ni da razmotri žalbu branioca, navodi se u reagovanju Građanske inicijative SDP.

"Brzina kojom su odgovorili je prosto iznenađujuća, imajući u vidu ozbiljnost navedenih pravnih osnova na nezakonitost odluke o produženju pritvora", saopštava SDP.

Iz ove građanske inicijative podsećaju javnost da je odluku o produženju pritvora doneo "dežurni predsednik veća", što je "nonsens prvog reda" pošto je reč o nepostojećoj pravnoj instanci.

"Ovakva odluka je skandalozna jer predstavlja nastavak demonstracije pravnog nasilja od strane Euleksa, ali i šalje nedvosmislenu poruku svima na Kosovu i Metohiji da vladavina prava ne postoji posebno kada su u pitanju prava Srba. Ipak, moramo reći da nismo iznenađeni ovakvom odlukom, jer je ceo politički proces protiv našeg lidera od prvog dana zasnovan na politici a ne pravu", podvlači se u saopštenju inicijative.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je zadržavanje Ivanovića u pritvoru kršenje svih pravnih, ljudskih i etičkih normi i najavio da će u subotu razgovarati sa predstavnicima Srba sa KiM o daljim koracima.

"Nepravednost i protivpravnost te odluke gotovo da ne želim da komentarišem. Oliver Ivanović je politički zatvorenik i ovo nije pravo", rekao je Đurić u izjavi Tanjugu.

Oliveru Ivanoviću je produžen pritvor do 27. oktobra, zbog čega je on 15 dana štrajkovao glađu. Trenutno je na lečenju u bolnici u Mitrovici, a sudski proces protiv njega i još četvorice Srba biće nastavljen 10. septembra u Kosovskoj Mitrovici.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи