Читај ми!

Na psihijatrijskom lečenju zbog pretnji Kirbiju, Matiću, Dolovčevoj

Viši sud u Beogradu oglasio je krivim i izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi Nemanji Ristiću zbog pretnji ambasadoru SAD Majklu Kirbiju, Republičkom tužiocu Zagorki Dolovac i Veranu Matiću sa B92.

Nemanja Ristić je pretnje slao elektronskom poštom i preko društvenih mreža, između ostalog porucujući Kirbiju, Dolovčevoj i Matiću da će "uskoro biti streljani".

Posle prijave pretnji Ristiću su određene mere pritvora, koje su mu ukinute današnjom odlukom i on će biti pušten iz zatvorske bolnice.

Mera obaveznog lečenja na slobodi biće sprovedena u psihijatrijskoj bolnici "Laza Lazarević" u trajanju do tri godine.

Ukoliko Ristić napusti lečenje ili počini neko drugo uznemiravajuće krivčno delo, sudska odluka u može biti promenjena, te će u tom slucaju biti upućen u psihijatrijsku ustanovu na obavezno lečenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво