Читај ми!

Potvrđena presuda za ubistvo novopazarskog urologa

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom je Omer Husović iz tog grada proglašen krivim za teško ubistvo novopazarskog urologa Safeta Skenderija u julu prošle godine. Husović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 godina.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je saopštilo da je Viši sud u ovom gradu prihvatio ranije sve navode iz njihove optužnice i doneo presudu, koju je u žalbenom postupku jednoglasno potvrdio Apelacioni sud u Kragujevcu, prenosi Beta.

"Okrivljeni Husović (57) je po pravnosnažnosti presude upućen na izdržavanje zatvorske kazne od 30 godina, dok je oštećenoj supruzi urologa Skenderija dato pravo da imovinsko pravni zahtev ostvari u parničnom postupku", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Skenderi (45) je sa osam hitaca ubijen 17. jula prošle godine, oko 22 sata, u ulazu u stambenu zgradu. On je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, naočigled supruge.

Motiv ubistva bio je trogodišnje odbijanje porodice Husović da napusti stan, koji je Skederi kupio na javnoj prodaji, jer ga je brat Omera Husovića izgubio zbog neizmirivanja obaveza po hipotekarnom kreditu.

S obzirom da je rok za iseljenje iz stana istekao, Skenderi je došao sa suprugom da se raspita kada će se iseliti, medjutim dočekao ga je revoltirani Husović koji je ispalio više hitaca na njega.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво