Читај ми!

Ivanović prebačen u bolnicu, sud produžio pritvor

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović prebačen je po podne u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru. Apelacioni sud u Prištini potvrdio je rešenje o produženju pritvora Ivanoviću.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je Oliver Ivanović primljen u 17.35.

Dr Ivanović je rekao da je lider Građanske inicijative SDP doveden na interno odeljenje bolnice u Kosovskoj Mitrovici, pregledan i primljen u intenzivnu jedinicu, gde je priključen na monitor za praćenje svih vitalnih parametara.

"Dijagnostika se nastavlja u narednim danima i prvi detaljniji izveštaj našeg konzilijuma, koji će pratiti zdravstveno stanje i nalagati sve mere dijagnostike i terapije, biće poznat sutra. Do podneva će biti održana konferencija za javnost", rekao je doktor Ivanović za RTS.

Dodao je da lider SDP-a i dalje ne uzima hranu. 

Kardiolog dr Milan Jakovljević rekao je Tanjugu da je Ivanović pregledan i da je prvi zaključak da je njegovo zdravstveno stanje narušeno i da zahteva bolničko lečenje.

"U toku su dijagnostičke procedure, on je primljen i priključen na monitor, njegovo zdravstveno stanje se prati iz minuta u minut i prve prave informacije o obimu narušenog zdravlja imaćemo sutra, kada ćemo održati konferenciju za štampu", rekao je Jakovljević.

Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović izjavila je Tanjugu da joj je drago što je Oliver Ivanović prebačen u bolnicu, jer će biti pod stalnim nadzorom lekara zato što je njegovo stanje loše.

Dodala je da je njen suprug odbio da primi infuziju, da odbija da uzima hranu i da je istrajan u onome što je započeo.

Oliver Ivanović je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici započeo 7. avgusta sa zahtevom da mu se omogući odbrana sa slobode u procesu koji se vodi protiv njega pred međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u tom gradu.

Započeo je štrajk glađu nakon što je Euleksovo sudsko veće donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara prošle godine i ovo je drugi put da se odlučuje na ovakav korak. Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini, zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovački zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa timom za odbranu Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i poručio da će državni vrh sa najvišim zvaničnicima EU u narednom periodu pokrenuti "slučaj Ivanović".  

Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici.

Njegov slučaj povezan je sa još četvoricom Srba – srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem, kome je Euleks u sredu takođe produžio pritvor za još dva meseca.

Slučaj je povezan i sa ocem i sinom Ilijom i Nebojšom Vujačićem i Aleksandrom Lazovićem, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva, a kojima je Euleks omogućio da se brane sa slobode.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво