Читај ми!

"Očekujem preinačenje odluke o produženju pritvora"

Supruga Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović nada se da će apelaciono veće preinačiti odluku suda i omogućiti lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" da se brani sa slobode ili bar da bude u kućnom pritvoru. Očekuje da će na odluku Euleksa uticati i podrška premijera Aleksandra Vučića.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine. Od početka suđenja saslušano je 47 svedoka. Suđenje se nastavlja u septembru, a po odluci Euleksovog suda, Ivanović će ga čekati u pritvoru. Zahtevajući da se brani sa slobode, Oliver Ivanović već peti dan štrajkuje glađu.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Milena Popović Ivanović je rekla da je zdravstveno stanje njenog supruga za sada stabilno. 

"Pod stalnim je nadzorom lekara, stanje se prati iz sata u sat. U kontaktu sam sa lekarima i pokušaću danas da ga posetim", kaže Popović Ivanović.

Protesti i podrška građana koji su se juče okupili u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, porodici Olivera Ivanovića mnogo znače.

"Jučerašnji protesti su veoma bitni, jer je poslata poruka da sve ima svoju granicu", ističe Milena Popović Ivanović.

Skup podrške Oliveru Ivanović biće održan i u Novom Sadu, večeras u 19 časova a, kako kaže supruga Olivera Ivanovića, možda i u Beogradu.

Pre nego što je započeo štrajk, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" napisao je da je to poslednji adut koji ima.

"Očekujem ove nedelje odluku apelacionog veća i nadam se da će preinačiti odluku i Oliveru omogućiti ako ne odbranu sa slobode onda bar da bude u kućnom pritvoru", kaže Milena Popović Ivanović. 

Podrška Vlade Srbije je, kaže, veoma važna.

"Juče sam razgovarala sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Oliver ima njegovu potpunu podršku i nadam se da će to uticati na Euleks da promeni odluku", zaključila je Milena Popović Ivanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво