Читај ми!

Stefanović: Prioritet istraga zločina nad Srbima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je istraga svih zločina počinjenim nad Srbima na Kosovu i Metohiji jedan od prioriteta u narednom periodu.

Nebojša Stefanović je, povodom rasprave u kosovskoj skupštini o ustavnim amandmanima čije će usvajanje omogućiti formiranje specijalnog suda za ratne zločine OVK, istakao da je Republici Srbiji prioritet istraga svih zločina nad Srbima.

"Srbija će, kada je reč o našoj južnoj pokrajini, insistirati da se svi dogovori iz Brisela do kraja sprovedu. To je prioritet rada Republike Srbije u narednom periodu, a istraga svih zločina nad Srbima je svakako jedan od naših prioriteta", rekao je ministar novinarima, prenosi Tanjug.

Stefanović je istakao da je za Srbiju veoma važno da se sprovede Briselski sporazum, da se primeni ono što je postignuto, a tiče se Zajednice srpskih opština i drugih delova sporazuma koji obezbeđuju sigurnost i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

"Za nas su veoma važni ti koraci i insistiraćemo na sprovođenju tih mera", poručio je Stefanović.

Ministar je takođe rekao da mu je žao što prištinska strana nije uvek spremna da izađe u susret i ispuni ono što je sama obećala, na šta se sama obavezala i često pokušava od toga da pobegne.

"Loto kuglica bila oštećena"

Stefanović je najavio da će tužilaštvu večeras ili sutra ujutro biti dostavljen izveštaj o istrazi o eventualnim neregularnostima prilikom izvlačenja igre na sreću "loto". Stefanović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova uradilo sve po zahtevu tužilaštva, od forenzičke istrage do saslušanja.

"Mislim da danas tokom dana treba da bude završen još jedan deo forenzičke istrage. Večeras ili ujutro ćemo uputiti izveštaj tužilaštvu koje će se onda opredeliti da li postoji osnov za podizanje krivične prijave", podvukao je Stefanović.

Ministar kaže da ne može da govori o detaljima, ali je potvrdio da je jedna loptica bila oštećena, da je na njoj bilo udubljenje od jednog ili dva milimetara.

Pravac istrage je, dodao je, kako je nastalo oštećenje, a tužilaštvo treba da odluči da li će biti podignute bilo kakve prijave protiv lica koje zaduženo za održavanje i ispravnosti loptica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво