Читај ми!

Kragujevac, uhapšen taksista koji je udario komunalnog policajca

Kragujevačka policija je privela vozača koji se sumnjiči da je automobilom marke "fijat" jutros oko osam sati udario komunalnog policajca Borisa Đokića i naneo mu laku telesnu povredu.

Protiv četrdesetosmogodišnjeg vozača automobila, policija će Osnovnom javnom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navodi se u saopštenju policije, prenosi Tanjug

Načelnica Komunalne inspekcije Ana Sokolović rekla je da je komunalni policajac Boris Đokić trenutno u bolnici i da će u toku dana biti pušten kući.

Sokolovićeva je navela da su komunalni policajci od početka godine u kontroli taksi prevoza deset puta napadnuti, kao i da u proteklih nekoliko dana od kada je pojačana kontrola taksi prevoza, svakodnevno doživljavaju neprijatnosti.

Đokićev kolega Zoran Marjanović ispričao je da su njih dvojica jutros oko osam časova na autobuskom stajalištu "Ured 2", u centru grada, zatekli vozača koji je na autobuskom stajalištu zaustavio automobil kako bi primio putnike.

"Automobil je imao oznaku taksi prevoza, a kako u Kragujevcu nije dozvoljen auto-taksi linijski prevoz, zatražio sam lična dokumenta od osobe koja je upravljala vozilom, dok je kolega Đokić za to vreme fotografisao automobil", rekao je Marjanović.

Dodaje da se vozač automobila pomerio odatle, krenuo automobilom napred 10 metara, da bi se zaustavio na skretanju u blizini autobuskog stajališta gde se raspravljao sa komunalnim policajcima, a potom i automobilom krenuo na Đokića.

"Đokić je izgubio ravnotežu i pridržavao se za retrovizor kako ne bi pao", rekao je Marjanović i dodao da su potom pozvali policiju, koja je došla na uviđaj.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i član Gradskog veća za privredu Dalibor Jekić, koji je rekao da najoštrije osuđuje napad i ponovio da je linijski taksi prevoz najveći problem u gradu.

"Svakodnevno se kontroliše linijski taksi prevoz, nadležni pišu prijave od kojih nema koristi jer padaju na sudu zato što osobe zatečene u tim automobilima izjavljuju da su rođaci lica koje upravlja tim vozilom", rekao je Jekić i naveo da su nedavno taksisti "jednog komunalnog policajca podigli na haubu" dok je obavljao svoj posao.

Naglašavajući da je Gradska uprava rešena da iskoreni linijski taksi prevoz, Jekić je ponovio da registrovani taksisti i javni gradski prevoz zbog nelegalnih taksista mesečeno imaju gubitke od šest do 10 miliona dinara.

Jekić je rekao i da Grad priprema novu odluku o auto-taksi prevozu i da će razmotriti zakonsku mogućnost da se osobi koja je zatečena u nelegalnom linijskom taksi prevozu oduzme vozilo sve dok se ne završi sudski postupak.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво