Читај ми!

Novi Sad, napadnuta transrodna osoba

Transrodna osoba Dajana Pospiš napadnuta je u centru Novog Sada. Pospiš je bivši član neonacističke organizacije Nacionalni stroj.

Dajanu je sinoć u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu napao krupan muškarac koji joj je poznat od ranije, preteći da će je zaklati, saopštila je nevladina organizacija Egal, prenosi Beta.

Dodaje se da je Dajana uspela da pobegne od napadača i odmah je pozvala policiju.

Dajana je ranije ispričala da je primetila da je prate pripadnici jedne ekstremističke organizacije.

Dajana Pospiš je ranije bila muškarac i zvala se Dolf Pospiš.

Dolf Pospiš je bio tri godine u zatvoru zbog više krivičnih dela širenja rasne, verske i nacionalne mržnje, a bio je i pripadnik zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj.

Nevladina organizacija Egal je podsetila da se napad na Dajanu Pospiš desio nakon njenog javnog istupanja na Televiziji N1 i zatražila od nadležnih organa da suzbiju nasilje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи