Читај ми!

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo migranta u Bačkim Vinogradima

Mađarska policija uhapsila je jednu osobu sa telesnim povredama, za koju se sumnja da je imala veze sa jučerašnjim ubistvom migranta u Bačkim Vinogradima. Srpska policija saopštila da je reč o 22-godišnjem Avganistancu protiv kojeg će biti podneta krivična prijava zbog teškog ubistva.

Policijska kapetanija Županije Čongrad saopštila je da je osumnjičenog uhapsila u zelenom pojasu na mađarsko-srpskoj granici i predala srpskoj graničnoj policiji, javlja dopisnik RTS-a.

Odmah po prijemu informacije o incidentu u Bačkim Vinogradima, mađarska policija je pojačala patrole u pograničnom mestu Ašothalom.

Intenzivnom razmenom podataka sa subotičkom policijom i Regionalnim centrom granične policije Srbije, ubrzo je uhapšen muškarac koji je bio u društvu tri žene.

Osumnjičeni je jutros na graničnom prelazu Tompa predat srpskoj policiji.

Srpska policija saopštila je da je identifikovan avganistanski državljanin K. A. (1993), koji se tereti da je 27. jula u Bačkim Vinogradima nožem naneo povrede trojici migranata iz Avganistana od čijih je posledica jedan preminuo.

Osumnjičeni se nakon incidenta uputio ka Mađarskoj, gde je zadržan prilikom pokušaja da ilegalno pređe srpsko-mađarsku granicu. Mađarska policija isporučila ga je na zahtev subotičke policije putem readmisije.

Policija je po nalogu tužilaštva osumnjičenom odredila meru zadržavanja do 48 sati, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Subotici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи