Читај ми!

Migrant ubijen u sukobu u Bačkim Vinogradima

Jedan državljanin Avganistana je ubijen, a dvojica su povređena u tuči dve grupe migranata, koja je izbila jutros oko pet sati u Bačkim Vinogradima, nedaleko od državne granice sa Mađarskom.

Jake policijske snage i dalje obezbeđuju mesto ubistva. Uviđaj su obavili tužilac Višeg javnog tužilaštva i pripadnici MUP-a u Subotici, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Portparol Opšte bolnice u Subotici Suzana Obradović rekla je za RTS da su migrantu koji je prebačen u tu bolnicu nanete povrede nožem u predelu leve natkolenice i kuka.

Prema njenim rečima, posle detaljne obrade je pušten iz bolnice u pratnji policije.

Gradonačelnik obližnjeg Ašothaloma Laslo Torockaj, koji je došao u Bačke Vinograde, kaže da je od mađarske policije saznao da su počinioci ubistva već prešli u to pogranično mesto u Mađarskoj.

"Prema podacima koje sam dobio od policije iz Županije Čongrad, počinioci tog zlodela već su uspeli da ileglano pređu granicu i odu u Mađarsku", dodaje Torockai. 

Meštani Bačkih Vinograda kažu da su već navikli na migrante, ali da je ovo prvi put da se desio ovakav incident.

Matija Šoš prvi je stigao na mesto zločina, jer radi u voćnjaku u kojem se dogodilo ubistvo.

Nakon što je primetio, kako kaže, "veliki cirkus i svađu", prišao je bliže i video nekoliko osoba, među kojima i nastradalog.

"Video sam da curi krv. Bio je veliki cirkus, ubistvo, svađa. Šta će biti od ovoga. Sad su ga odneli policajci i hitna pomoć... Otišao sam kući da javim svom bratu da pozove policiju, da im javi da se dogodilo ubistvo u voćnjaku", ispričao je Šoš reporteru Tanjuga.

U gužvi je, kaže Šoš, čuo i ženski glas.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара