Читај ми!

Užice, novinar uboden nožem na pres-konferenciji

Novinar časopisa "Užička nedelja" Milan Đokić uboden je nožem u Gradskoj upravi u Užicu. Napadač uhapšen. Đokiću izvađena slezina, njegovo stanje je stabilno.

Incident se dogodio dok su televizijske i novinarske ekipe intervjuisale potpredsednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Marinkovića i poslanika Dejana Radenkovića, kao i gradsko rukovodstvo.

Dragana Ječmenica, novinar TV 5 Užice, primetila je čoveka kako prilazi grupi u kojoj se nalazila i gura ljude s leđa. Snimatelj Dragan Petronijević istakao je da je napadač oborio Marinkovića na zemlju i počeo da ga šutira. Tada je, kaže, došao Đokić kako bi pomogao. Napadač je, zatim, izvadio nož i ubo Đokića. 

Iako je, kako RTS nezvanično saznaje, u ovom incidentu novinar bio slučajna žrtva, pitanje je kako je neko sa nožem ušao u Gradsku kuću i na konferenciju za novinare.

Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, objašnjava da je ovaj incident pokazao da nema adekvatnog obezbeđenja. "Pod hitno moramo da radimo na tome", poručio je Drndarević.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je policija je uhapsila Užičanina koji je nožem ubo Đokića.

D. G. (1978) je nakon napada na novinara pokušao da pobegne, ali ga je odmah sustigla policija i on se trenutno nalazi u policijskim prostorijama PU Užice, navodi se u saopštenju. O događaju je obavešten zamenik višeg javnog tužioca u Užicu.

Portparolka Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević rekla je Tanjugu da je Đokiću izvađena slezina i da je njegovo stanje stabilno.

"On je hirurški zbrinut, operisan je, stanje je stabilno i očekuje se uredan hirurški tok", rekla je Vasiljevićeva.

Osude napada 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila napad na novinara, potpredsednika parlamenta Vladimira Marinkovića i poslanika Dejana Radenkovića, koji se dogodio u toku konferencije za novinare u Užicu. 

I generalni sekretar Narodne skupštine Jana Ljubičić najoštrije je osudila napad.

Ministarstvo kulture i informisanja veruje u efikasnu reakciju pravne države i očekuje da će počinilac biti procesuiran i sankcionisan u skladu sa zakonskim normama.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštava da je zaprepašćeno današnjim teškim incidentom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво