Kragujevac, ekipe iz Beograda utvrđuju uzrok požara

Ekipa Sektora za vanredne situacije MUP Srbije iz Beograda, vrši uviđaj, posle kojeg bi trebalo da bude poznat uzrok sinoćnjeg požara, koji je izbio na šestom spratu Gradske uprave u Kragujevcu.

Povređenih nije bilo, ali je prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalni i inspekcijski nadzor u požaru uništena kompletna arhiva građevinske i komunalne inspekcije i inspekcije za saobraćaj i puteve.

Sa šestog sprata izmešteno je 35 radnika i raspoređeno u prostorije Komunalne policije, Preduzeća za izgradnju grada i Biznis inovacionog centra.

Građani, prijave za pomenute inspekcije i dalje mogu da predaju na centralnom šalteru Pisarnice u zgradi Gradske uprave.

Kako je potvrđeno RTS-u , otežan je i rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelarije i isključene struje.

Kako nam je rekla Jasna Milojević načelnik te uprave, arhiva nije uništena, a van funkcije su dve kancelarije.

Na danas održanoj vanrednoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o obrazovanju Komisije za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara u zgradi Gradske uprave.

Zadatak Komisije, koju čini 15 članova, uglavnom inženjera građevine i informacionih tehnologija, zaposlenih u Gradskoj upravi je da utvrdi i proceni štetu nastalu od požara u poslovnim prostorijama, opremi i predmetima; da predloži aktivnosti, mere i neophodna sredstva za sanaciju zgrade i dostavi izveštaj Gradskom veću u najkraćem mogućem roku.

Neophodno je da se što pre utvrdi stanje u kancelarijama, gde je bezbedno, a gde ne da se organizuje proces rada, kako se ne bi ''gubilo'' dragoceno vreme, s obzirom na to da je za angažovanje ovlašćene agencije za procenu štete potrebno ispoštovati zakonsku proceduru koja traje dugo.

Načelnici gradskih uprava i drugi rukovodioci organizacionih jednica u skladu sa danas usvojenom naredbom u obavezi su da Komisiji Gradskog veća za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara dostave izveštaje o oštećenjima do 8. jula u 15 sati. Zaposlenima je naloženo da racionalno koriste klima uređaje i druge električne aparate dok se uslovi za rad ne normalizuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво