Читај ми!

Produžen pritvor Dragoljubu Delibašiću

Penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici produžilo je pritvor na još dva meseca.

Delibašićev branilac, advokat Dejan Vasić rekao je Tanjugu da je na ovu odluku sudije već predao žalbu Apelacionom sudu u Prištini i da sudski odgovor na žalbu očekuje tokom sledeće nedelje. 

"Argumentacija veća da se okolnosti nisu značajnije promenile od njegovog pritvaranja pre 17 meseci, je u mnogome dovedena u pitanje saslušanjem velikog broja svedoka tužaštva", rekao je Vasić.

Naglašava da nijedan od svedoka nije kredibilno potvrdio stavove tužilaštva obuhvaćene optužnicom.

"Žalbom sam Apelacionom sudu u Prištini skrenuo pažnju na garancije koje je za njegovu odbranu sa slobode dala Vlada Republike Srbije, a stav žalbenog suda će biti poznat tokom sledeće nedelje", dodao je Vasić.

Delibašić je optužen da je 3. februara 2000. godine u noćnim satima, delujući u saizvršilaštvu sa Ivanovićem, podsticao na izvršenje krivičnog dela ubistvo iz nacionalnih motiva.

Njih dvojica su, kako je navedeno u optužnici, naredili i podstakli grupu podređenih policajaca i pripadnaka "Čuvara mosta" da upadnu u nekoliko zgrada u Severnoj Mitrovici i da ih prisilno očiste od Albanaca.

Tada je u Mitrovici, kako stoji u optužnici, ubijeno ukupno 10 osoba albanske nacionalnosti. Okrivljeni se terete da su počinili krivična dela podsticanje na ubistvo i pokušaj ubistva zbog nacionalnih motiva u saizvršilaštvu.

Osim Delibašića zajedničkom optužnicom obuhvaćeni su i Aleksandar Lazović i otac i sin, Nebojša i Ilija Vujačić. Svi osim Ilije Vujačića nalaze se u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи