Читај ми!

Haradinaj predlaže specijalni sud sa lokalnim ekspertima

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio je da Priština formira specijalni sud za ratne zločine koga bi činili lokalni eksperti, sa posebnim odeljenjem koje bi se bavilo Izveštajem Dika Martija i istragama tužioca Klinta Vilijamsona.

Ramuš Haradinaj je u inervjuu prištinskom Blicu, posle reizbora za predsednika stranke, izneo svoj predlog za formiranje specijalnog suda za ratne zločine OVK koji bi, kako tvrdi, uskladio i zahtev za razmatranje sumnji iz Izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Martija i istraga specijalnog tužioca EU Vilijamsona, prenosi Tanjug.

"Kosovo će doneti odluku da formira Specijalni Sud za ratne zločine, sud koji nije selektivan, kojeg čine lokalni eksperti, u okviru tog suda biće osnivano posebno odelenje koje će se baviti onim što je Marti pisao, ali i istraga Vilijamsona. Ovo posebno odelenje, u okviru našeg suda za ratne zločine, može da uključi i međunarodne eksperte".

Prema njegovim rečima, taj sud bi "bio apsolutno bezbedan u nekoj sigurnoj zoni na Kosovu i imao bi i podršku KFOR-a ili NATO-a".

Haradinaj je ocenio da bi ponovno izglasavnje zakona u parlamentu, koji bi omogućio formiranje specijalnog suda o zločinima OVK, značilo kraj demokratije na Kosovu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи