Читај ми!

Ivanovićev advokat: Svedok optužbe potvrdio navode odbrane

Suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i četvorici Srba za najteža dela počinjena 2000. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice nastavljeno je ispitivanjem svedoka optužbe Imera Morinijaga u Osnovnom sudu u severnoj Mitrovici.

Svedok optužbe Imer Morinijaga (61) je još jedan od svedoka tužilaštva, koji, prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, svojim iskazom pokazuje da tužilaštvo nema dokaza, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, taj svedok je na suđenju rekao da je Ivanovića video u februaru 2000. godine ali nije mogao da se seti tačno kada.

Pantović je preneo i da je svedok optužbe izjavio da je prepoznao Ivanovićev glas iako nikada s njim nije razgovarao već je rekao da je to učinio jer je pre 20 do 30 godina godina čuo Ivanovića kako govori na nekom sportskom dogadaju pa ga je zapamtio.

Pantović je naveo i da se suđenje sutra nastavlja takođe saslušanjem svedoka tužilaštva a da bi onda, u sredu 1. jula trebalo da dođe do pauze.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do dozivotne robije.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću optužnicom prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара