Slobodanu Gavriću produžen pritvor

Slobodanu Gavriću iz Beograda, koji je krajem prošle godine uhapšen u Prištini zbog sumnje da je pripremao teroristički napad, produžen je pritvor za dva meseca.

Zbog opasnosti od bekstva, sudija za pretpretresni postupak Osnovnog suda u Prištini, odeljenja za teška krivična dela, Vehbi Kaštanjeva doneo rešenje kojim je Gavriću produžen pritvor, rekao je Tanjugu advokat Dejan Vasić.

"Specijalni tužilac za ratne zločine trebalo bi da ovu istragu privede kraju s obzirom na to da su dokazi koji su poslati na veštačenje američkom FBI već stigli u tužilaštvo, i smatram da nema drugih razloga za dodatna pomeranja u ovom postupku", rekao je Vasić.

Slobodan Gavrić (46) je uhapšen u Prištini 25. decembra 2014. godine, a kod njega je u tom trenutku pronađeno 13 kg eksploziva zbog čega mu je određen pritvor zbog sumnje da je pripremao terorističke akte i dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Osnovni sud u Prištini Gavrića tereti još i za nezakonit uvoz, izvoz, nabavku, transport, proizvodnju, razmenu, posredovanje ili prdaju oružja ili eksplozivnih materijala.

Gavrić je po zanimanju veterinar, a radio je u Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво