Stefanović: Kada je reč o Šešelju postupaćemo po Ustavu

Vlada Srbije još nije dobila odluku Haškog tribunala u vezi sa povratkom lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hag, a kada i ako se to bude dogodilo postupiće u skladu sa Ustavom, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da nikakav dokument nije stigao iz Haškog tribunala, kao i da ne zna da li će stići do 26. maja, kada bi, prema ranijim izjavama potpredsednika SRS Milorada Mirčića, Šešelj trebalo da bude vraćen u Hag, preneo je Tanjug.

Upitan da li postupanje u skladu sa ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa Ustavom Srbije.

"Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili", poručio je Stefanović.

I potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da veruje da će premijer Aleksandar Vučić ovih dana informisati građane u vezi sa odlukom Haškog tribunala o povratku Vojislava Šešelja u Hag.

Pre dva dana potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja.

S druge strane služba za saradnju sa medijima Tribunala nije mogla da potvrdi informaciju da je Žalbeno veće donelo bilo kakvu odluku u vezi sa Šešeljem i njegovom povratku u pritvorsku jedinicu Tribunala.

Policija ima svedoka ubistva suvlasnika "Pink taksija" 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da beogradska policija ima očevica ubistva suvlasnika "Pink taksija" Teodora Gašeće na Zvezdari.

Stefanović je rekao da ne može da govori o detaljima istrage, jer je suviše rano i moglo bi "da pokvari istragu".

"Imamo neke pravce rada i očevica tog krivičnog dela. Ne bih da govorim dalje da ne bih ugrozio i očevica i istragu. Beogradska policija na tome intenzivno radi i verujem da ćemo uskoro imati rezultate", poručio je Stefanović.

Gaćeša (49) je ubijen juče u Kozarčevoj ulici na Zvezdari. Preminuo je na licu mesta kada je, za sada nepoznati počinilac, oko 15.35 sati u njega ispalio više hitaca.

Privođenja zbog napada na aktiviste DS-a i DSS-a 

Više osoba je privedeno i saslušano u vezi sa napadom na aktiviste Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije, koji se pre nekoliko dana dogodio u Orašju kod Velike Plane, i sada je predmet predat tužilaštvu, rekao je Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da tužilaštvo razmatra da li će i protiv koga biti podnete prekršajne i krivične prijave.

"Posle toga moći ćemo da vidimo šta dalje. Policija je privela više osoba i sa njima obavila službene razgovore, a posle toga predala materijal tužilaštvu", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li je rešen slučaj napada na Vladimira Ješića, brata potpredsednika Demokratske stranke Gorana Ješića, koji se dogodio u aprilu, Stefanović je rekao da je odgovor kompleksan, jer je Ješić u jednom delu istrage odbio poligrafsko testiranje, kao i zato što nije bilo očevidaca događaja.

"Nije bilo očevidaca događaja, on je jedini koji je tvrdio to što jeste, nije označio nijednu osobu. Ono što je rečeno za optuženog da je iznajmio vozilo, on jeste iznajmio vozilo, ali to nije krivično delo", rekao je Stefanović dodavši da policija još radi na tom slučaju.

Kako je dodao, policija pokušava da "poveže sve nerešene krajeve" kako bi došla do precizne činjenice da li je bilo napada i ko ga je izvršio.

"Pošto imamo sličan slučaj sa napadom na predsednika opštine Beočin, zbog nedostatka svedoka, ta istraga ne ide tom brzinom. Ponudićemo nove dokaze kada budemo uspeli da dođemo do nekih osoba u saradnji sa tužilaštvom, za koje mislimo da mogu da nam daju potrebne informacije", poručio je Stefanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво