Rasvetljeno ubistvo posle 13 godina

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je da je rasvetljeno ubistvo od pre 13 godina u Tovariševu, kada je smrtno stradao tada dvadesetdvogodišnji Tihomir Ponjević iz Obrovca. Za to krivično delo osumnjičen je M. M. (35) iz Tovariševa.

Beživotno telo mladića pronađeno je 2. marta 2002. godine na magistralnom putu u Tovariševu, a njegova smrt je sve od tada tumačena kao posledica saobraćajne nesreće, pa je protiv nepoznatog vozača podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

"M. M. se tereti da je te noći, ispred jednog ugostiteljskog objekta, auto-dizalicom usmrtio Ponjevića, a zatim ga odvezao i ostavio na magistralnom putu u Tovariševu", navodi se u saopštenju policije.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković rekao je Tanjugu da su operativnim radom i temeljnim proverama svih činjenica i okolnosti ovog događaja Kriminalistička policija i službenici Policijske stanice u Bačkoj Palanci utvrdili da postoji osnov sumnje da je reč o krivičnom delu teškog ubistva.

"Osumnjičenom je, po odobrenju višeg javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati, a u zakonskom roku biće doveden nadležnom sudiji za prethodni postupak", rekao je Radaković.

Prema Radakovićevim rečima, namera policije je pre svega bila da se utvrdi istina o jednom krivičnom delu čija žrtva je bio dvadesetdvogodišnji mladić.

Radaković je rekao da nije bilo jednostavno raditi na slučaju od pre 13 godina, ali je kazao da je za policiju velika satisfakcija to što je uspela da prikupi dovoljno dokaza u prilog sumnji da je žrtva ubijena i da nije reč o saobraćajnoj nesreći, kako se tvrdilo sve ovo vreme.

"Konačnu odluku doneće svakako nadležni pravosudni organi, ali mislim da je važno da građani znaju da za policiju nema zaboravljenih niti zanemarenih slučajeva i da istrajno radimo na rasvetljavanju svakog krivičnog dela, bez obzira na to kada je počinjeno", naglasio je Radaković, poručivši kriminalcima da ne mogu biti mirni zbog počinjenog krivičnog dela koliko god ono bilo staro.

Ovo ubistvo u vreme kada je počinjeno izazvalo je veliku pažnju javnosti, jer je otac preminulog od samog početka tvrdio da je njegov sin ubijen i da nije reč o saobraćajnoj nesreći.

Otac preminulog je u pojedinim medijima optužio tadašnje čelnike Odeljenja unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci da pokušavaju da zataškaju ubistvo, a kao dokaz je imao nalaze obdukcije koji su govorili da je smrt nastala udarom čvrstog predmeta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво