U Španiji zaplenjena 1,1 tona kokaina, uhapšen državljanin Srbije

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, španske i hrvatske policije, zaplenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zaplena te droge u poslednjih nekoliko godina, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Na jahti 'Amsterdamer', u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Evropi", objasnio je Stefanović.

Ministar je naveo da su u akciji uhapšene tri osobe, jedan srpski državljanin i dva državljanina Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da su na toj jahti krijumčarile kokain, preneo je Tanjug.

Vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 44 miliona evra, saopšteno je iz MUP-a i istaknuto da je u okviru te akcije, istoga dana u Valensiji uhapšeno više pripadnika te organizovane kriminalne grupe.

Stefanović je istakao da je to bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmerena na sprečavanje šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

"Još jednom pokazujemo da je Republika Srbija posvećena borbi protiv narkotika i srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko-kartela šalju prema Evropi", rekao je Stefanović.

Naglasio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da čuva bezbednost i sigurnost Republike Srbije i tako sprečava dolazak droge na srpske ulice.

Zaplenjeni kokain je izuzetno visokog kvaliteta i čistoće, navodi se u saopštenju i dodaje da su sve aktivnosti srpske policije preduzimane u koordinaciji i saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво