SDA Sandžaka: Ugljaninu upućene pretnje smrću

Predsedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sujelmanu Ugljaninu upućene su posredstvom društvenih mreža pretnje smrću zbog kojih je ta stranka podnela krivične prijave.

"Ovo je dokaz da je rehabilitacija (komandanta četničkog pokreta) Draže Mihailovića ohrabrila nacional-šoviniste da upućuju ovako direktne pretnje legitimnim političkim predstavnicima Bošnjaka i bošnjačkom narodu uopšte", saopštila je SDA, prenosi Tanjug.

Ta stranka u saopštenju navodi da su Ugljaninu upućene "pretnje smrću" i zatražila od državnih organa "da hitno postupe po zakonima, i da ispitaju ove ozbiljne prietnje".

U SDA Sandžaka je rečeno da su pretnje smrću upućene posredstvom društvenih mreža.

Ta stranka je ocenila da su pretnje Ugljaninu, koji je predsednik poslaničkog kluba SDA i Partija za demokratsko delovanje u Skupštini Srbije i "rezultat višedecenijskog ćutanja državnih organa na zločine počinjene nad Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima".

U saopštenju se podseća i da ni punih šest godina nije rešen slučaj pokušaja ubistva Ugljanina unutar službenih prostorija SDA Sandžaka".

"Zabrinjava nas činjenica da su se u posljednje vrijeme čak i zvanični državni organi aktivno uključili u zataškavanje zločina počinjenih nad Bošnjacima i njihovim legitimnim političkim predstavnicima", navodi stranka.

SDA Sandžaka dodaje i da "opasne pretnje i drugi nacionalističko-šovinistički sadržaji koji su sada pojačani zahtevaju hitan odgovor državnih organa i međunarodne zajednice kao bi Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima pružila pravnu zaštitu i bezbjednost".

Ta stranka je najavila i da će "nastaviti da zastupa i štiti interese Bošnjaka, pravnu sigurnost, vladavinu pravu i jednakost pred zakonom, te tražiti zaštitu za žrtve i potomke Bošnjaka, koji su bili žrtve zločinačkog četničkog pokreta". 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je prijavljeno da su Ugljaninu upućene pretnje.

Saopšteno je da Ministarstvo, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzima sve mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво