Читај ми!

Kuršumlija, beba evakuisana iz zapaljene zgrade

Petnaestoro ljudi, među kojima su beba od osamnaest dana, petoro dece i jedan vatrogasac zbrinuti su u Domu zdravlja u Kuršumliji zbog trovanja ugljen-monoksidom, nakon što je izbio požar u naselju Rasadnik. Dvoje upućeno na lečenje u prokupačku bolnicu.

Načelnica Hitne službe Nevena Vučković rekla je za agenciju Beta da su svi pacijenti zbrinuti, da im je ukazana adekvatna pomoć i da niko od njih nije životno ugrožen.

"Reč je o trovanju ugljen-monoksidom. Njihovo zdravstveno stanje je sada stabilno. Svi su i dalje u kuršumlijskom Domu zdravlja, gde će se pratiti njihovo stanje, a nakon konsultacija sa lekarima specijalistima, biće pušteni na kućno lečenje", rekla je Vučkovićeva.

Dodaje da su supružnici Svetlana (38) i Goran (43) Pavlović iz Kuršumlije u toku dana upućeni na dalje lečenje u prokupačku bolnicu zbog trovanja ugljen-monoksidom tokom jutrošnjeg požara.

"Svetlana Pavlović se nagutala dima, pa oseća mučninu i povraća, dok njen suprug ima opekotine na vratu i simptome trovanja, pa su upućeni u prokupačku bolnicu", kaže Vučkovićeva.

Beba stara osamnaest dana prebačena je na pedijatrijsko odeljenje, ali nije ugrožena. U najtežem stanju je vatrogasac Dušan Ilić (23), jer je spasavajući ugrožene najduže bio izložen dimu.

Pripadnici policije i vatrogasci evakuisali su celu stambenu zgradu u naselju Rasadnik, jer je zbog velike količine dima dalji boravak u njoj bio rizičan.

Prema podacima policije i vatrogasaca, požar je izbio jutros u jednom stanu u prizemlju, dok su vlasnici stana bili odsutni.

Požar se zatim raširio do četvrtog sprata. Brzom intervencijom vatrogasaca, vatra je ugašena, a stanovnici zgrade su evakuisani.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво