Читај ми!

Ivanoviću produžen pritvor za još dva meseca

Sudsko veće misije Euleks na Kosovu odlučilo je da produži pritvor lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću za još dva meseca.

Ivanovićev pravni zastupnik advokat Nebojša Vlajić smatra da je nova odluka o produženju pritvora, kao i u prethodnim slučajevima,  potpuno nepotrebna, "jer Ivanović neće nigde da pobegne". 

Vlajić je rekao Tanjugu i da je sudsko veće tu odluku obrazložilo, kao i u prethodnim slučajevima kada je produžavalo pritvor, i mogućim uticajem na svedoke.

Podsetio je da je Vlada Srbije dala garancije da će Ivanović, ukoliko mu se omogući da se brani sa slobode, u svakom trenutku biti dostupan pravosuđu. 

Na suđenju Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba, svedok tužilaštva Rezata Ajeti (33) nije danas optužene teretila za ubistva Albanaca u Kosovskoj Mitrovici 3. februara 2000. godine, prenosi Beta.

Ona je rekla da je tog dana videla samo jednog od njih. Rezata Ajeti je pravnica iz Kosovske Mitrovice koja sada živi u Prištini.

Svedokinja je u Osnovnom sudu u severnoj Mitrovici govorila o događajima iz 3. februara 2000. godine u Ulici Ive Lole Ribara u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je ubijeno više Albanaca. 

Svedokinja je tada ostala bez noge i dela šake, a u incidentima joj je smrtno ranjen brat Bljerim. Ona, međutim, za to nije optužila Olivera Ivanovića, Dragoljuba Delibašića, Iliju i Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića.

Rekla je da su Vujačići i Lazović bili njihove prve komšije na četvrtom spratu te zgrade i da je od optuženih u masi ispred zgrade koja je pozivala na linč Albanaca videla samo Nebojšu Vujačića.

Olivera Ivanovića, kako je rekla, poznaje samo sa televizije i videla ga je posle 2000. godine u vestima, a Dragoljuba Delibašića je pomenula kada je, kako je rekla, čula da je jedan muškarac kroz zatvorena vrata kazao njenom ocu Nedžmediju da izađe dole jer ga čeka Delibašić.

Prema njenom svedočenju, ni njen otac, koji je preminuo pre nekoliko godina, nije pominjao optužene.

Suđenje će biti nastavljeno u ponedeljak, 27. aprila, saslušavanjem svedoka Sabilje Ajeti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво