Šarić mora da smanji broj advokata

Sudsko veće Specijalnog suda u nastavku suđenja Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu pozvalo je Šarića da se izjasni o svojim braniocima, s obzirom da ih ima šest, a po Zakonu o krivičnom postupku dozvoljeno je samo pet punomoćnika.

"Meni je bitan Baćo (Radoslav Baćović), Dejan (Dejan Lazarević) i Boro (Borislav Đukanović), a ostali neka se dogovore među sobom ko će da me brani", rekao je Šarić, prenosi Beta.

Na današnjem ročištu predstavljena je pisana izjava svedoka Gorana Vučkovića u kojoj tvrdi da optuženi Boban Stojiljković nije bio vlasnik pištolja koji je po optužnici pronađen kod njega prilikom hapšenja.

Svedok je izjavio da je pištolj njegov, da ima dozvolu za njega i da se nalazio u automobilu kako bi se bezbedno prevozio pazar sa pumpi koje su bile u vlasništvu njegove firme "Euopetrol".

Jedan od dokaza koji je izveden bili su i delovi snimaka trke formule 1 u Brazilu 2009. godine, a na kojima se vidi da je trci prisustvovao i optuženi Boban Stojiljković.

"Ovaj snimak je bitan jer pokazuje da tužilac nije bio u pravu kada je rekao da nisam bio tamo i da se trka nije odigrala", rekao je Stojiljković.

Sudsko veće danas se izjasnilo i o razlozima za odbijanje većeg broja dokaza odbrane, među kojima su bili i zahtevi za svedočenje direktora policije Milorada Veljovića, suočavanje sa osuđenima koji su potpisali sporazum o priznanju krivice i psihološko veštačenje Nebojše Jestrovića.

Po oceni suda, ti predlozi odabrane su odbijeni kao neosnovani i irelevantni za postupak.

Darko Šarić se nakon četiri i po godine bekstva predao 18. marta 2014. godine. On tvrdi da nije kriv ni po jednoj tački optužbe, da zaplenjena droga nije njegova i da je ceo proces politički montiran.

Po šest spojenih optužnica tereti se ukupnp 36 članova Šarićeve grupe za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво