Читај ми!

Uhapšen napadač na Milenića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu noćas su uhapsili osobu koja je napala funkcionera stranke "Zajedno za Šumadiju" i profesora Sašu Milenića i nanela mu tešku telesnu povredu, saopštio je MUP. Milenić će biti operisan zbog višestrukih preloma leve strane lica, rečeno u kragujevačkoj bolnici.

Saša Milenić pretučen je sinoć, nešto pre 19 časova, u blizini Prve kragujevačke gimnazije u kojoj radi kao profesor.

Uhapšenom I. V. (49) iz Kragujevca policija je odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Maksiofacijalni hirurg Klinike za otorinoralingologiju u Kragujevcu Viktor Krstić rekao je za Tanjug da će Milenić morati da bude operisan zbog višestrukih preloma leve strane lica.

Krstić je dodao da je Milenićevo zdravstveno stanje trenutno dobro.

"Milenić ima višestruki prelom jagodične kosti, gornje vilice i kosti očne duplje, kao i nagnječenja mekih tkiva lica i hiruški će biti zbrinut", naveo je Krstić.

ZZS: Milenić poznaje napadača

Stranka Zajedno za Šumadiju (ZZS) saopštila je da ne zna šta je povod za napad na funkcionera te stranke i odbornika Sašu Milenića i naglasila da je taj napad alarm za društevnu akciju protiv mržnje, agresije i primitivizma.

Na vanrednoj konferenciji za novinare rečeno je da je Milenić poznavao napadača, da je sa njim razgovarao pre nego što je na njega nasrnuo, kao i da od nadležnih organa očekuju da utvrde motiv tog napada.

Predsednik ZZS Veroljub Stevanović izjavio je "da je prosto neverovatno da je Milenić napadnut" jer, kako je rekao, on nije konfliktna ličnost, niti je ikada imao verbalni duel.

Na pitanje da li je povod za napad politički, Stevanović je odgovorio da je to suvišno pitanje.

"To je suvišno za nas, ali je vreme takvo da treba sumnjati u sve. Postoje neke pretnje koje su upućene svakom od nas, ali ako je neko od nas očekivao da mu se to desi, niko nije očekivao da se to dogodi Mileniću", rekao je Stevanović i dodao " da ne može da kaže da li je motiv za napad politički ili ne".

Stevanović je rekao da Milenić nikom ništa negativno nije učinio, kao i da je dok je bio predsednik skupštine imao obavezu da predsedava gradskim parlamentom, ne i da odlučuje o zapošljavanju niti o stvarima u vezi sa budžetom.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Skupštine grada Milan Urošević najoštrije su osudili napad, saopšteno je iz gradske uprave.

"Vest da je pretučen Milenić duboko me je uznemirila i potresla. Svako ko poznaje Milenića može da posvedoči da je reč o miroljubivom čoveku, koji nije sklon nasilju, što ovaj incident čini još težim", rekao je Nikolić.

Predsednik Skupštine Kragujevca, navedeno je u saopštenju, apelovao je na nadležne državne organe da u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti napada na Milenića i da na adekvatan način kazne počinionica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво